De werkwijze bij osteopathie

U kunt eenvoudig online een afspraak maken
Kies een moment dat u het beste uitkomt

Maak een afspraak

U kunt tegenwoordig zelf online een afspraak maken via onderstaande knop. Bellen, whatsappen of mailen mag ook. 

Maak een afspraak

Iedereen kan door een osteopaat behandeld worden. De behandeling is altijd maatwerk, zelfs wanneer het eenzelfde soort klacht betreft heeft de ene persoon een andere behandeling nodig dan de ander. Daarom is bij het eerste bezoek een uitgebreid vraaggesprek met de osteopaat over uw klachten. Hiervoor wordt veel tijd uitgetrokken, want vaak is er verband tussen verschillende klachten en uw ziektegeschiedenis. Na het gesprek wordt de patiënt van ‘top tot teen‘ onderzocht (in ondergoed).

Er wordt met name onderzocht naar bewegingsstoornissen van zowel de rug, buik en het bewegingsapparaat. Dit alles gebeurt in stand of in zittende houding. Vervolgens gaat de patiënt op de behandeltafel liggen, waarna de osteopaat met zijn handen voelt waar er in het lichaam spanningen zijn. Van buitenaf kan hij met specifieke handgrepen voelen hoe de verschillende organen aanvoelen en (heel belangrijk) hoe het met de beweeglijkheid van de verschillende organen is gesteld.
In eerste instantie zal het accent gelegd worden op het onderzoeken en behandelen van (bio)mechanische stoornissen. Een verzakking, verkrampingen, verklevingen al dan niet ontstaan door operatielittekens blijken bijvoorbeeld vaak de aanleiding te zijn voor verschillende klachten. Na het onderzoek worden de gevonden stoornissen met de patiënt doorgesproken en wordt eveneens besproken hoe de klacht eventueel heeft kunnen ontstaan en wat de osteopaat hierbij kan betekenen. En of osteopathie daarbij een aangewezen methode is om te behandelen. Tevens wordt besproken hoe uw klachten in de toekomst eventueel voorkomen kunnen worden.